Biografie


Christian Koopman (Amsterdam, 1993) studeerde in 2015 als DTP'er aan het Mediacollege te Amsterdam. Tijdens zijn afstudeerstage bij Eyes on media verzorgde hij diverse fotowerken voor beroemde fotografen en kunstenaars waaronder; Jan Dibbets, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Erik Hijweege, Rineke Dijkstra, Sacha de Boer e.a. Na zijn stage bleef hij werken bij Eyes on media en werkte hij grotendeels verder als foto-ontwikkelaar.

Christian begon op veertienjarige leeftijd met het monteren van korte filmpjes. Tijdens de lessen Audiovisueel leerde hij de basisprincipes van het monteren. Op latere leeftijd tijdens het tweede jaar van zijn studie pakte hij dit weer op en monteerde hij kleinschalige filmprojecten van rond de tien minuten. In 2019 maakte hij zijn eerste officiële short-film: 'The Man From Somewhere Else'. Zijn tweede short-film 'Voortvluchtig' (2020) haalde de finale van het filmfestival Lift-Off Sessions Pinewood Studio's UK. Ook werd Voortvluchtig semi-finalist op het filmfestival Sweden Film Awards, en werd geselecteerd voor het internationaal filmfestival van New Jersey in de USA.

Zijn shortfilm 'Rudolfo' uit 2021 werd geselecteerd voor acht internationale filmfestivals. Hij won verschillende certificaten voor onder andere beste buitenlandse film.

Heden studeert Christian Audiovisual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Christian werkt als freelancer en is inzetbaar als videograaf, editor en grafisch designer.