Christian Koopman

 
 
 

Biografie


Christian Koopman (Amsterdam, 1993) studeerde in 2015 af als DTP'er aan het Mediacollege te Amsterdam. Tijdens zijn afstudeerstage bij Eyes on media verzorgde hij diverse fotowerken voor beroemde fotografen en kunstenaars waaronder; Jan Dibbets, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Erik Hijweege, Rineke Dijkstra, Sacha de Boer e.a. Na zijn stage bleef hij werken bij Eyes on media en werkte hij grotendeels als DTP'er waar hij de opmaak verzorgde voor Hugo Boss Benelux, World Press Photo, Seijsener Promoties, JPG Hulsebosch, Chanel en Dior. Ook was Christian in maart 2016 te zien in het tv programma Andere Tijden.

Christian begon op veertienjarige leeftijd met het monteren van korte filmpjes. Tijdens de lessen Audiovisueel leerde hij de basisprincipes van het monteren. Op latere leeftijd tijdens het tweede jaar van zijn studie pakte hij dit weer op en monteerde kleinschalige filmprojecten van rond de tien minuten. In 2019 maakte hij zijn eerste officiële short-film: The Man From Somewhere Else. Zijn tweede short-film 'Voortvluchtig' (2020) haalde de finale van het filmfestival Lift-Off Sessions Pinewood Studio's UK. Ook werd Voortvluchtig semi-finalist op het filmfestival Sweden Film Awards, en werd geselecteerd voor het internationaal filmfestival van New Jersey in de USA.

Heden schrijft Christian zijn eigen short-films om ze uiteindelijk zelf te regisseren, te filmen en te monteren. Dit in combinatie met het Grafische vak dat hij nog steeds erg lief heeft. Christian werkt als freelancer en is inzetbaar als cameraman, regisseur, editor en DTP'er.

 
"The best thing that young filmmakers should do is to get hold of a camera and some film and make a movie of any kind at all."

-Stanley Kubrick

Bedrijfsfilm

Trouwfilm

DTP

Portfolio